21 februar, 2013

Ballonnederdel med matchende sløjfe

Der er igen røget et par ballonnederdele gennem maskinen. De er så dejlig nemme at gå til og overskuelige tidsmæssigt :)

Denne gang har jeg lavet den ene nederdel med en matchende sløjfe til håret.
Til alle jer hækle kvinder ude i blogland - findes der et godt tip til hvordan man lærer at tælle masker? Jeg har nu forsøgt flere dage og jeg kan simpelthen ikke finde ud af det! 

Det tog mig også et par dage at finde fidusen til at lave en magisk ring, men det er nu endelig på plads.
26 kommentarer:

 1. vandret eller lodret? og hvilken slags masker?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har forsøgt at starte på et lille dyr - der skal man først slå 6 fm op i en magisk ring (tror det stod sådan!?) og derefter skal man hækle 12 fm de første 6. Det er jo så der jeg står af - hvordan holder jeg styr på det?

   Slet
  2. når du har nålen igennem den sidste maske, så kan du tælle v'erne (maskerne) rundt for oven, og på den måde se om du har hæklet 6 eller 12 - er der kun 11, mangler du stadig at slå en op...

   Og jeg går ud fra at opskriften siger du skal hækle 6 masker, og så 2 masker i hver af de 6, så du ender ud med at have 12 - ikke?

   Slet
  3. hvis det er rækker i højden du skal holde styr på, så sætter du et lille stykke garn i klemme rundt om en maske - og hækler over den (bare husk at du skal kunne fjerne den igen - så den skal ikke hækles med)...
   Så har du altid styr på hvor du er startet, og kan bare tælle rækkerne opad

   Slet
  4. Tak, det vil jeg prøve.

   Jo, det gør den præcis. :) Men hvordan gør man så det rigtigt? Altså stikker man så nålen ind i det samme hul igen for at få 2 i hver af maskerne? - Undskyld de dumme spørgsmål, det er svært at være nybegynder ;)

   Slet
  5. yeps... 2 masker i samme hul ;0)

   Slet
  6. hov - du skal for resten huske at tælle masken på nålen med ;0)

   Slet
  7. Tak! :D Det er så skønt med blogland, her er altid søde og hjælpsomme mennesker. Jeg vil straks give mig i kast med det.

   Slet
  8. Du spørger bare en anden gang :0)

   Slet
 2. Hvor ser det bare fint ud!!!

  SvarSlet
 3. DET vil jeg lave! Altså en ballonnederdel til Carla - jeg prøvede da hun var størrelse 62 og det var nærmest umuligt at få balloneffekt, fordi den var så kort:-) Dine er rigtig fine og god idé med matchende sløjfe.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide. :) Det er et dejligt hurtigt projekt. Glæder mig til at se dit resultat.

   Slet
 4. Hold da op hvor er de bare rigtig fine. Elsker den lilla'e hvor er stoffet købt henne... Jeg elsker lilla til min datter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. :) det lilla stof er fra stof2000. Lilla er også en af vores favoritter.

   Slet
 5. Hvor er de bare flotte!
  Ej hvor jeg ærger mig tit over jeg ikke har en lille pige og sy til :-D
  Tror bestemt ikke David vil synes det er sjovt og gå med nederdel!
  Kh Sabrina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. :)
   Jeg må nok give dig ret i at David ikke vil synes det er synderligt fedt at blive puttet i en nederdel ;) Det er godt der også er mange fede drengeting at sy. :)

   Slet
 6. Hvor er det nogle fine nederdele, Mette :-) Og den matchende sløjfe er da lige prikken over i'et. Hvor er det gule stof fra?
  Hvilket mønster bruger du?
  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Line. :)
   Regner med du mener stoffet med træer - det er egentligt lysegrønt. Jeg kan ikke huske designeren, men det er købt i USA sidste år da min familie boede der. Jeg har stadig en lille lap tilbage, så når jeg kommer hjem kan jeg lige tjekke designeren.
   Jeg bruger bare mit eget mønster - skal jeg lave en DIY? Den er virkelig simpel. :)

   Slet
  2. Jaaaa lav en DIY. Jeg tror Mille vil blive SÅ glad for sådan en ballonnederdel (og moren vil synes det er sjovt at lave en) :-)

   Slet
  3. Jeg laver en DIY en af dagene så. :) Jeg er også sikker på Mille vil blive lykkelig for en nederdel.

   Jeg fandt stoffet her til dig, det er fra designeren Riley Blake:
   http://www.etsy.com/listing/117871338/hoos-in-the-forest-by-riley-blake-trees?ref=sr_gallery_9&ga_search_query=Riley+Blake+fabric+trees+&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=DK&ga_search_type=all&ga_facet=Riley+Blake+fabric+trees

   Slet
 7. Skønne nederdele. Ja tak, til en DIY, vil gerne sy sådan en til niecen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) der kommer en DIY så hurtigt som muligt..

   Slet
 8. De er meget flotte Mette. Jeg vil gerne lave nogle billeder til dig, hvor jeg skriver antal masker.... Jeg havde også svært ved det i starten.... Sig endelig til, jeg hjælper gerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christina. :)
   Hvis du vil må du meget gerne tage nogle billeder - jeg har virkelig svært ved det. Har forsøgt igen i dag, men det blev altså ikke rigtig godt.

   Slet
  2. Det vil jeg gerne. Jeg sender dem til dig, når jeg lige har fået taget dem og redigeret dem til dig.

   Slet